Wijngaard Kaas

De Wyngaard kaasjes worden geaffineerd met fijne kruiden nadat ze vier maanden of langer zijn gerijpt in onze speciale caves. We beginnen met de rijping in speciale caves die is geïnspireerd op de rijping zoals deze plaatsvindt in het historische kaaspakhuis van Reypenaer. Net als in het oude pakhuis hebben we natuurlijke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid die zorgen voor de mooie smaakontwikkeling van de kaas.

Door een speciaal en geheim procedé worden de kruiden op de gesneden kaas aangebracht waarna deze na verloop van tijd in de kaas trekken. Het mooie van de Affiné kaasjes is dat je zowel de kruiden als de kaas samen maar ook individueel proeft: een fantastische smaakervaring. Heerlijk bij een glas wijn als aperitief of dessert. De kaasjes zijn in kleinformaat (circa 150 gram) om het gebruik van meerdere soorten te stimuleren, net als bij buitenlandse kaasjes is het leuk om enkele soorten naast elkaar te presenteren, met of zonder toastjes voor een heerlijk kaasplateau.

De soorten zijn vier maanden traditioneel gerijpte kaas met peper, vier maanden gerijpte geitenkaas met rozemarijn, tien maanden gerijpte kaas met gember, vier maanden gerijpte kaas met mosterd dille, vier maanden gerijpte kaas met zontomaat basilicum, vier maanden gerijpte kaas met truffel, vier maanden gerijpte kaas met chocolade en voor speciale gelegenheden vier maanden gerijpte kaas met oranje mosterd. In dezelfde serie vinden we de 150 gram Oude Wyngaard, 1 jaar gerijpt, de Extra Oude Wyngaard, 2 jaar gerijpt, alsmede de Biologische Wyngaard, 6 maanden gerijpt. Allemaal in kleinverpakkingen voor variatie aan tafel.