Wijngaard Kaas

De Extra Oude Wyngaard en Oude Wyngaard kazen worden gemaakt volgens ouderwetse methode, waarna ze langdurig worden gerijpt op de manier van vroeger. De Extra Oude Wyngaard rijpt twee jaar, de Oude Wyngaard 1 jaar. De natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid spelen hierbij een belangrijke rol, zij beïnvloeden het rijpen. De kazen rijpen sneller bij hoge temperaturen en langzamer bij lage. Juist de variaties maken de smaak. De kazen verliezen in de tijd veel aan gewicht maar winnen des te meer aan smaak. Ze worden donkerder van kleur en er ontstaan mineraalkristallen.

U kunt de smaak van de Wyngaard kazen het beste beleven door dunne plakjes te snijden en deze langzaam te laten smelten op de tong. Dan komen de smaak en geur volledig tot ontwikkeling.

Drankcombinatie

De mooie intense smaak van de Wyngaard kazen combineren heel goed met wijnen met veel smaak. Zowel witte als rode wijn. Ook aan te bevelen is een mooie port of whisky. Bij de Extra Oude Wyngaard is Armagnac of een oude Corenwijn heel bijzonder.