Wijngaard Kaas

De Wyngaard kaasjes worden geaffineerd met fijne kruiden nadat ze vier maanden of langer zijn gerijpt in onze speciale caves. We beginnen met de rijping in speciale caves die is geïnspireerd op de rijping zoals deze plaatsvindt in het historische kaaspakhuis van Reypenaer. Net als in het oude pakhuis hebben we natuurlijke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid die zorgen voor de mooie smaakontwikkeling van de kaas.

Nieuw in het assortiment
Nieuw in het assortiment zijn de Wyngaard Affiné blokjes in drie heerlijke smaken. We hebben kaasblokjes geaffineerd met mosterd dille, tijm rozemarijn en tomaat kruiden. De kaasblokjes zijn verpakt in 85 gram bekertjes met hersluitbaar dekseltje en prikkertje.

De familie Van den Wijngaard zet zich in om ook in modernere omstandigheden de smaak van vroeger na te bootsen. Met de ervaringen van het oude pakhuis is een moderne rijping ontwikkeld die dezelfde natuurlijke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid kent, het geheim van de mooie smaakontwikkeling. Smaak is datgene waar het bedrijf zich met alle kazen op toelegt. Voor de Wyngaard Affineurs kazen betekent dit naast selectie van de beste kaas en kaasmakerij, een langere en betere rijping, want smaak is waar het om gaat.

De Extra Oude Wyngaard en Oude Wyngaard kazen worden gemaakt volgens ouderwetse methode, waarna ze langdurig worden gerijpt op de manier van vroeger. De Extra Oude Wyngaard rijpt twee jaar, de Oude Wyngaard 1 jaar. De natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid spelen hierbij een belangrijke rol, zij beïnvloeden het rijpen. De kazen rijpen sneller bij hoge temperaturen en langzamer bij lage. Juist de variaties maken de smaak. De kazen verliezen in de tijd veel aan gewicht maar winnen des te meer aan smaak. Ze worden donkerder van kleur en er ontstaan mineraalkristallen.

De Wyngaard Chèvre kazen kenmerken zich door een volle en zachte smaak. De selectie van de kleine kaasmakerij alsmede de rijping in speciale caves maken deze smaak. De Wyngaard Chèvre Affiné wordt zestien weken gerijpt en de Wyngaard Chèvre Gris tien maanden. Uitzonderlijke kazen, die ook in de gastronomie heel succesvol zijn.

De Biologische Wyngaard kenmerkt zich door zijn vol romige melkachtige smaak. De selectie van de kleine kaasmakerij alsmede de rijping in speciale caves maken deze smaak. De Biologische Wyngaard wordt zes maanden gerijpt en is gemaakt van rauwe zomermelk.

Voor de feestmomenten in het jaar, zoals de Pasen en de Kerst heeft Wijngaard Kaas speciale cadeauverpakkingen ontwikkeld: heel leuk om cadeau te doen bij visite. In fraaie verpakkingen laten deze kaasjes zich heel makkelijk cadeau geven. De smaak van de kaasjes doet de rest.