Wyngaard

Het verhaal van Wyngaard Affiné kaas

De Wyngaard kaasjes worden geaffineerd met fijne kruiden nadat ze vier maanden of langer zijn gerijpt in onze speciale caves, die geïnspireerd zijn op het historische kaaspakhuis van Reypenaer. Net als in het oude kaaspakhuis hebben we natuurlijke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid die zorgen voor de mooie smaakontwikkeling van de kaas.
Door een speciaal en geheim procedé worden de kruiden op de gesneden kaas aangebracht waarna deze na verloop van tijd in de kaas trekken. Het mooie van de Affiné kaasjes is dat je zowel de kruiden als de kaas samen maar ook individueel proeft: een fantastische smaakervaring. Heerlijk bij een glas wijn of bier als aperitief. De kaasjes zijn in kleinformaat (circa 150 gram) om het gebruik van meerdere soorten te stimuleren, net als bij buitenlandse kaasjes is het leuk om enkele soorten naast elkaar te presenteren, met of zonder toastjes voor een heerlijk kaasplateau.

Kazen

Affiné Gember

Koop online in onze webshop

Deze kaas wordt na ca. 10 maanden rijping gesneden en geaffineerd met stukjes gekonfijte Gember. Het zoet-pittige van de gember met de intense smaak van de kaas die aroma’s heeft van licht zilt, nootachtig, fruitig en romig, maakt dit tot een karaktervolle combinatie.

10 maanden gerijpt

Gekonfijte gember

Heerlijk te combineren met een half-zoete witte wijn (bv. Pineau de Charente) of een mooi glas Rode Port zoals bv. Osborne Vintage 2003.

Affiné Mosterd Dille

Koop online in onze webshop

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en bestreken met een grove mosterd waarin verse Dilletoppen verwerkt zijn. De mosterd geeft zijn aroma na verloop van tijd aan de kaas af, met een verrassend resultaat. Zowel de fijne combinatie van de kaas met de Mosterd-Dille als de kaas zelf wordt geproefd! Een heerlijke verassende variant op de aloude klassieker, kaas met mosterd. Bekijk video.

16 weken gerijpt

Grove mosterd met dilletoppen

Heerlijk te combineren met een witte Pouilly Fumée wijn of een stevige rode Pinotage (Beyerskloof).

Affiné Truffel

Koop online in onze webshop

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en bestreken met een Tapenade waarin verse Zomer Truffel verwerkt is. De Truffel Tapenade geeft zijn aroma na verloop van tijd aan de kaas af, met een verrassend resultaat. Zowel de fijne combinatie van de kaas met de Truffel Tapenade als de kaas zelf wordt geproefd.

16 weken gerijpt

Tapenade van zomer truffel

Heerlijk te combineren met een witte Pouilly Fumée wijn of een stevige rode Pinotage (Beyerskloof).

Chevrè Affiné Rozemarijn

Koop online in onze webshop

De geitenkazen worden na ca 16 weken rijping gesneden en geaffineerd met grof gesneden Rozemarijn. De licht zoete smaak van de kaas met tonen van walnoot en room, geven dit kaasje met de topping van de aromatische rozemarijn een bijzondere smaakbeleving.

16 weken gerijpte geitenkaas

Grof gesneden rozemarijn

Heerlijk te combineren met een glas droge mousserende wijn. (bv. Mionetto Prosecco)

Affiné Zontomaat Bieslook

Koop online in onze webshop

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en geaffineerd met stukjes rijpe Franse tomaat en Gesneden Nederlandse bieslook. Deze geven hun aroma na verloop van tijd aan de kaas af, met een verrassend resultaat. Het zacht romige van de kaas met het fris-zoete van de tomaat en de kruiden wordt geproefd! Een heerlijk combinatie die de zon in huis haalt. Bekijk video.

16 weken gerijpt

Zongedroogde tomaat en bieslook

Heerlijk te combineren met een witte Viognier wijn of een lekker witbier

Affiné Zwarte Peper

Koop online in onze webshop

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en geaffineerd met grof gekneusde zwarte peperkorrels. Het pittige van de peper wordt door de zacht-romige en boterachtige smaak van de kaas samen tot een harmonieus geheel gemaakt.

16 weken gerijpt

Grof gekneusde zwarte peperkorrels

Heerlijk te combineren met een kruidige droge Pinot Gris of een krachtige rode Valpolicella.

Affiné Wasabi

Koop online in onze webshop

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en bestreken met een wasabi mosterd. De wasabi mosterd geeft zijn aroma na verloop van tijd aan de kaas af, waarbij de scherpe wasabi smaak door de kaas iets wordt verzacht, met als gevolg een verrassend bijzondere smaak!

16 weken gerijpt

Grove Wasabi mosterd

Heerlijk te combineren met een Pinot Gris of Grauburgunder.

Wintergeschenk

Wintertijd is kaastijd. Ontdek het Mosterd-Dille en Truffel kaasje in zijn prachtige matzwarte winterse verpakking. Beide kaasjes van 100 gram zijn 4 maanden gerijpt, waarna ze zijn geaffineerd met kruiden die perfect passen bij de tijd van het jaar. Perfect voor op de borrelplank!

16 weken gerijpt

Grove mosterd met dilletoppen, Tapenade van zomer truffel

Heerlijk te combineren met een witte Pouilly Fumée wijn of een stevige rode Pinotage (Beyerskloof).

Le Guillotin Wyngaard

Koop online in onze webshop

Le Guillotin Wyngaard is gemaakt om blaadjes (dunne plakjes) te snijden van Reypenaer en Wyngaard kaas. Door dunne blaadjes te snijden ervaart u de smaak, de geur en de textuur van deze mooie kazen optimaal, want zó komt de temperatuur en de zuurstof in de lucht het beste bij de kaas. Serveer op kamertemperatuur.

Geschikt voor 1/64 kaasjes

Niet in de vaatwasmachine. Het mes kunt u voor reiniging los halen van de beugel.

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@wijngaardkaas.nl.