Wijngaard Kaas

Bij Wijngaard Kaas streven we met liefde en toewijding naar de mooiste smaakontwikkeling van onze kazen. We hebben een historisch rijpingspakhuis uit 1906 in Woerden waar onze kazen nog net zo rijpen als vroeger. Hier rijpen de kazen langzaam en langdurig in een bijzonder microklimaat en natuurlijke wisselingen van de temperatuur en de luchtvochtigheid. De kazen worden wekelijks met de hand gekeerd en gepoetst.

Onze kaas wordt zoveel mogelijk gemaakt van zomerse grasmelk. Koeien die vers gras eten geven zachtere en betere melk. Dit geeft de best smakende kaas.

Bij de geselecteerde, kleinschalige kaasmakerijen wordt de wrongel in draineerbakken gelegd waarna de wei er langzaam uit weg loopt; met zo veel mogelijk respect voor de goede bestanddelen uit de melk. Dit komt de zachte en smeuïge smaak ten goede.

Er is maximaal respect voor de natuurlijke micro organismen en enzymen bij het kaasmaken, deze zijn van het grootste belang bij het rijpen van de kazen.